Výživa dialyzovaných pacientů /

Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů. Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace led...

Celý popis

Hlavní autor: Pokorová, Petra, 1974-
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : Forsapi, 2013
Vydání: 1. vyd.
Edice: Rady lékaře, průvodce dietou
Témata:
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
Shrnutí: Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů. Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace ledvin. V dalších kapitolách je podrobně vyložena problematika jednotlivých nutrientů v potravinách, včetně jejich použití u dialyzovaných, jejich technologické úpravě, naplánováním jídelníčku, zkušenostem pacientů, stravování při zvláštních příležitostech. V poslední části jsou uvedeny recepty vhodné pro dialyzované pacienty
Popis jednotky: Obsahuje ilustrace, fotografie, tabulky
Fyzický popis: 139 s. : il. ; 22 cm
Bibliografie: Bibliografie na s. 140
ISBN: 9788087250235