Dieta na podporu hojení ran : lékař vám vaří /

V situaci, kdy se nám nebo našemu blízkému obtížně či dlouhodobě hojí rána, je třeba si uvědomit, že správná výživa proces hojení podpoří či přímo umožní. Tělo potřebuje dodat jak základní stavební kameny pro hojení, tak ostatní nezbytné součásti. V dnešní době se klade velký důraz na moderní obvazo...

Celý popis

Hlavní autor: Grofová, Zuzana, 1961-
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : Forsapi, 2012
Vydání: 1. vyd.
Edice: Rady lékaře, průvodce dietou (Forsapi)
Témata:
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
Shrnutí: V situaci, kdy se nám nebo našemu blízkému obtížně či dlouhodobě hojí rána, je třeba si uvědomit, že správná výživa proces hojení podpoří či přímo umožní. Tělo potřebuje dodat jak základní stavební kameny pro hojení, tak ostatní nezbytné součásti. V dnešní době se klade velký důraz na moderní obvazové materiály, jichž je nepřeberné množství. Pomáhají likvidovat infekci či odumřelou tkáň, udržují v ráně vlhké prostředí příznivé pro nově se tvořící buňky. Hojení ran je dnes celá věda. Zkoumají se růstové i zánětlivé faktory, enzymy, různé složité mechanismy vzniku ran (například proleženin), možnosti, jak jim předejít, i možnosti jejich hojení.
Popis jednotky: Obsahuje obrazovou přílohu
Fyzický popis: 190 s. : il. ; 21 cm
Bibliografie: Bibliografie na s. 180
ISBN: 9788087250211